Gör nåt åt saken!

När jag var hos gynekologen så fick jag p-piller. Pillrena heter Neovletta och jag började ta mitt första idag. Jag har aldrig tidigare tagit p-piller förut. Undrar om det kommer att påverka kroppen på något sätt. Jag har hört att kvinnor som tagit p-piller och som sedan slutat med det har haft lättare att bli med barn än kvinnor som aldrig tagit preventivmedel förut. Jag hoppas att det stämmer.

Jag vill göra något och det enda jag kan göra just nu är att vidta dom åtgärder som kan göra mig mer fertil. Jag vill ha barn nån dag men bara inte idag. Så det jag ska göra idag är att sluta röka. På riktigt. Rökningen gör att jag blir mindre fertil. Jag tycker om att röka men så mycket älskar jag inte mina ciggaretter. Men jag känner mig själv och jag kommer förmodlingen inte kunna hålla mig från att feströka.

Så vi börjar här..






Kommentarer
Postat av: Evelyn

Hahaha! Först fattade jag inte vad du menade, men då tog jag fram 8åringen i mig, hahahhahaha =))

2009-11-10 @ 18:07:47
URL: http://chinita.blogg.se/
Postat av: Cicci

När jag har tagit p-piller har jag blivit mer deppig under vissa perioder, men jag hoppas det inte blir samma för dig :) Lycka till i alla fall :)

2009-11-10 @ 19:02:28
URL: http://cicci85.blogg.se/
Postat av: Stefan

Varför måste du ta p-piller nu som p-medel? Visst har du endast haft kondom som skydd när du haft sex med en kille tidigare? Jag har en tjejkompis som har tagit p-piller sen hon var 17 år och är nu 37 år. Hon har nu försökt bli med barn i över ett år efter hon har slutat med p-piller. Hon har kollat sig och det var att hon har för lite ägg i sina äggstockar som gör att hon ej kan bli med barn av den anledningen. Hennes killes spermiekvalite var mycket bra. Jag frågade varför hon inte gjorde en paus med´p-piller och det var killarna som fick skydda sig med kondom när de hade sex med dig.Hon tänkte aldrig på att göra en paus utan det var enklast så.Det var killarna som hon hade sex med förut som tyckte det var hennes ansvar att skydda sig och de inte behövde bekymra sig med att rulla på en kondom för att inte hon skulle bli med barn. Jag frågade henne varför du inte ändå tog en paus med p-piller tidigare när man tänker i efterhand, för det är svårt att bli gravid runt 40 år. Jag tänkte inte så då när man tänker efter att jag skulle nog gjort en paus tidigare. Hon kunde bli inte ofrivillig gravid men ändå gravid med någon kille när hon var runt 25 år när inte killen hann rulla på kondomen utan kom i hennes oskyddade sköte. Hon kunde fått svar då om hon hade för få ägg för att bli gravid. Jag tycker synd om henne. Vad tycker du?

2009-11-11 @ 09:36:26
Postat av: tallica

Cicci: oj hoppas inte jag blir det heller..har det gått över för dig nu?



Stefan: jo klart tycker jag också synd om henne, det är skit jobbigt och få ett sånt besked. men jag tror inte att det är pga p-pillrena som hon inte kan få barn utan det är nog mer hon sj. det är nog ganska svårt för kvinnor att bli med barn runt den åldern (rent ällmänt) men jag hoppas verkligen att hon kanske kan få lite hjälp på traven...att det kanske inte är helt omöjligt.

2009-11-11 @ 12:36:26
Postat av: Stefan

Hej, Tallica!

Vad ska jag göra? Jag fick telefonsamtal från tjejkompisen som ej kan bli med barn igår kväll. Hon var förtvivlad för nu hade hennes kille fått testikelcancer i båda testiklarna och han har haft svårt att få utlösning för att sädesledarna är också angripna av cancer. När han har försökt lämna sin sats av spermier så har det kommit lite grann ut och det mesta är kvar i sädesblåsan som följd av att cancern sitter vid utgången till urinröret. Han har fått ta bort sina testiklar och sädesledarna av en akutoperation i måndags. Hon har fått hormonbehandling för att öka tillgången av ägg i sina äggstockar nu och det var meningen att de skulle prova den naturliga vägen att göra barn på. Men det går inte nu när han är steril nu. Hon frågade mig på slutet om jag ville donera spermier till henna och jag sa ja till detta.Jag har nämnt det tidigare om det blev problem. Till saken nu är att jag ska donera genom den naturliga vägen och det har läkaren gett råd till henne. Hennes kille vill det inte egentligen men har gett med sig. Jag vill gärna hjälpa till med att donera och om det misslyckas så får de plocka ut ägg och befrukta på utsidan för att sen lägga tillbaks i livmodern. En besvärlig situation för mig eller? Ha det bra

2009-11-12 @ 11:51:24
Postat av: tallica

jag ber om ursäkt för att det tagit så lång tid och svara men jag har gjort så att jag dedikerar ett helt inlägg till din situation så kan vi försöka svara på dina frågor tillsammans

2009-11-13 @ 18:56:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0